უცხოური მედია წერს, რომ უკანასკნელ კვლევებზე დაყრდნობით, მეცნიერები ასკვნიან, რომ თავყრილობები, ერთ მაგიდასთან საკვების მირთმევა, საზოგადოებრივი ტრანსპორტი და მაღაზიები არის ინფიცირების გავრცელების ერთ-ერთი მთავარი წყარო.
მათი აზრით, ბარ-რესტორნებში განსაკუთრებით მაღალია ინფიცირების რისკი, რადგან მაგალითად, ვახშმობის დროს, ერთ მაგიდასთან შეკრებილი ადამიანები, ვერ იცავენ სოციალურ დისტანციას. ლოქდაუნის პირობებში დაკეტილია რესტორნები, მაგრამ მეცნიერების შიშობენ, რომ დღესასწაულების პერიოდში ადამიანები შეიკრიბებიან სახლებში, რაც მნიშვნელოვნად გაზრდის დაინფიცირების რისკს. აღსანიშნავია, რომ მეცნიერთა აზრით შეკრებები სუფრასთან, ბარებსა და რესტორნებში, ასევე, ხალხმრავლობა სავარჯიშო დარბაზებში არის უფრო დიდი რისკის შემცველი, ვიდრე, მაგალითად ტრანსპორტით მგზავრობა ან მაღაზიაში შესვლა.
წყარო: პორტალი ,,კვირა"
2022-02-11 11:55:53
2022-02-12 12:15:48
2022-02-15 12:10:15
2022-02-11 10:50:36
2022-02-14 14:50:42
2022-02-14 14:55:02
ვებ გვერდის მიზანია COVID-19-ის გავრცელებით გამოწვეული პანდემიის შედეგების შესამსუბუქებლად საქართველოს მუნიციპალიტეტებში განხორციელებული ღონისძიებების და ინიციატივების, ასევე საუკეთესო საერთაშორისო გამოცდილების შესახებ ინფორმაციის მიწოდება.
ვებ-გვერდი შექმნილია გაეროს განვითარების პროგრამის (UNDP), შვეიცარიის განვითარებისა და თანამშრომლობის სააგენტოს (SDC), ავსტრიის განვითარების თანამშრომლობისა (ADC) და საქართველოს მთავრობის მხარდაჭერით. ვებ-გვერდში გამოთქმული მოსაზრებები შეიძლება არ ასახავდეს ზემოთ ჩამოთვლილი საერთაშორისო ორგანიზაციების მოსაზრებებს.
© 2020 საავტორო უფლებები დაცულია. ადგილობრივი და რეგიონული განვითრების მხარდაჭერა საქართველოში.